GastouderopvangOpvang
Logo AnneroosLogo Anneroos
We bieden kinderen rustigespeelmomenten, drukke speelmomenten, begeleid spel, ruimte om zelf te spelenn, één-op-één spel en groepsactiviteiten.

Dagprogramma

Elke stamgroep heeft een eigen dagprogramma. Elk dagprogramma is toegespitst op de leeftijd van de kinderen en bestaat uit verzorging, voeding, activiteiten, rust en huishoudelijke taken. 

Bij de invulling van het dagprogramma laten we ons leiden door onze visie op de sociaal emotionele, taal en communicatieve, motorische, cognitieve en creatieve ontwikkeling van kinderen. Deze visie is vastgelegd in ons pedagogisch beleidsplan en beschikbaar via ons ouderportaal.

 

Brengen en ophalen

Tussen 7:30 uur en 9:00 uur kan uw kind gebracht worden. Om 9:00 uur beginnen we met ons dagprogramma dat tot ca. 17:00 uur duurt. We zijn tot 18:15 uur open. We stellen het op prijs wanneer u bij het plannen van het ophaalmoment er rekening mee wilt houden dat dat onze leidsters graag nog even de dag van uw kind met u willen bespreken. Om 18:15 uur eindigt hun werkdag.

Overdracht

Bij binnenkomst horen we graag hoe het met uw kind gaat. Hoe beter we zijn geïnformeerd hoe beter we kunnen aansluiten bij de gemoedstoestand van uw kind. Heeft het bijvoorbeeld niet zo goed geslapen of is het nog helemaal vol van een bezoek aan opa en oma? Bij de jongste kinderen vinden we het belangrijk om zorgvuldig te bespreken wanneer het tijd is voor de volgende voeding, het volgende slaapmoment en zaken zijn waar we die dag extra op moeten letten.

Bij het ophalen ontvangt u van ons een overdracht van hoe wij uw kind die dag hebben ervaren. Gedurende de dag wordt u in het ouderportaal geinformeerd over de eetmomenten, de slaapmomenten, de activiteiten waaraan uw kind heeft deelgenomen en bijzonderheden voor uw kind.

De leidsters staan open voor uw vragen en u bent van harte welkom om even met uw kind mee te spelen of samen een boekje te lezen.

Vertrouwde gezichten

We hebben een hecht team met pedagogisch leidsters die gemiddeld lang bij ons blijven werken. Omdat uw kind vertrouwde gezichten ziet en de leidsters uw kind kennen, kunnen ze 's ochtends goed aansluiten bij de gemoedstoestand van uw kind.

Op een opvangdag kan, als gevolg van het aantal kinderen, het aantal leidsters op de groep verschillen. Door elk kind een ‘vast gezicht’ toe te kennen ziet het elke opvangdag tenminste één voor hem of haar vertrouwde leidster.

Mentor

Bij Anneroos heeft elk kind vanaf de eerste opvangdag een mentor. De mentor is uw eerste aanspreekpunt over de ontwikkeling en welbevinden van uw kind. Ze voert met u het intake gesprek en het doorstroom gesprek wanneer het naar een nieuwe groep gaat.

Een mentor volgt de ontwikkeling en het welbevinden van uw kind door middel van eigen observatie en de observaties van andere leidsters. Een maal per jaar deelt de mentor deze observaties met u tijdens een 10-minutengesprek. Mochten er zich bijzonderheden voordoen, dan zal zij u tussentijds uitnodigen voor een gesprek. U kunt ook zelf zo’n gesprek aanvragen. Wanneer de uitkomst van zo’n gesprek is dat aanvullende begeleiding van uw kind nodig is, stelt de mentor met u samen daarvoor het plan op. De mentor zorgt vervolgens voor de afstemming van dit plan met de overige leidsters van uw kind en evalueert de voortgang met u.

 

Lees meer over ons
Terug naar boven
Menu

Stuur ons een bericht
of bel ons direct

030 2541776
Created by Clic